Παπαδημητρίου για Εξωδικαστικό: Έχουν ολοκληρωθεί 100 αιτήσεις

Στα εγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, το οποίο στεγάζεται στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι παρών στα εγκαίνια του τέταρτου γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών, που είναι το αποτέλεσμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενός νομοσχεδίου, που όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα εμπειρία, λειτουργεί. Εκατό αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Νομίζω ότι θα μπουν πάρα πολύ περισσότερες, μην ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος μήνας ήταν ο Αύγουστος, μήνας διακοπών. Αυτό που περιμένουμε βέβαια είναι ότι πολλές από τις επιχειρήσεις, οι οποίες είναι υπερχρεωμένες και είναι βιώσιμες θα μπορούν να επανενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας. Μας ενδιαφέρει βέβαια αυτές οι επιχειρήσεις, κατόπιν της διαδικασίας για τη βιωσιμότητά τους, να μπορούν να έχουν πρόσβαση και στον δανεισμό και είναι κάτι που ο Πρωθυπουργός το ανήγγειλε, για ένα πρόγραμμα μικροπιστώσεων», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας επισκέφτηκε στη συνέχεια και το Κέντρο Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών Παύλου Μελά, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη ΚΕΥΔ λειτουργεί και στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου).

Δείτε ακόμα