Στάση εργασίας στους ΟΤΑ Αττικής την Πέμπτη

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου, τεχνικών συνεργείων κ.α. των δήμων Αττικής.
 
Συγκεκριμά, κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανέωση όλου του στόλου των οχημάτων, να μη κινείτε κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση τεχνικού ασφαλείας, μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ, άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες κ.α.
 
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Ο.Τ.Α Αττική αναφέρεται μεταξύ άλλων:
 
Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε περί δήθεν «ανάπτυξης» και μάλιστα «δίκαιης», οι εργαζόμενοι ειδικά στους τομείς πρώτης γραμμής (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικά συνεργεία κ.α.) που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της πλήρους απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, συνολικότερα προστασίας της ζωής, της εντατικοποίησης της εργασίας, των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά μιας οικονομίας που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Σκοπός τους είναι η πλήρη υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών ιδιαίτερα των τεχνικών με στόχο την ιδιωτικοποίηση τους.
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Δείτε ακόμα