Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ από ΔΕΘ: Ήρθε η ώρα των πράξεων

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Περιπτέρου του ΕΕΑ στην 82η ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αλλά και οι επικεφαλής άλλων Επιμελητηρίων της χώρας έθεσαν, με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΙ, τα αιτήματά τους προς τον Πρωθυπουργό.
Το σχετικό ρεπορτάζ προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το Σάββατο 9/9/2017, λίγο πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.
«Περιμένω από τον Πρωθυπουργό να μας πει ποιος είναι ο δρόμος που θα δώσει σήμερα η κυβέρνηση τον τόνο για την ανάπτυξη. Τι θα κάνει για την φορολογία, τι θα κάνει με τις εισφορές, τι θα κάνει με τα κόκκινα δάνεια, τι θα κάνει με τον ακατάσχετο λογαριασμό, τι θα κάνει για να αποκτήσει επιτέλους η επιχείρηση τον δρόμο που της αξίζει, έναν δρόμο που προϋποθέτει ότι υπάρχει τραπεζικό σύστημα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «σε συνεργασία κυβέρνησης, επιχειρηματικότητας θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις οι ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν στη χώρα, να παράξουν θέσεις εργασίας και προϊόντα ανταγωνιστικά για να προωθηθούν στην κεντρική Ευρώπη».
 «Πρέπει να γίνει στροφή στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές σε αυτό το επίπεδο που έχουμε φτάσει γιατί πολύ απλά δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αντέξουν αυτό το βάρος», υπογράμμισε ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας.
Ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πει «το χρονοδιάγραμμα και με ποιους τρόπους θα ανεβάσουμε το ΑΕΠ του νομού Σερρών, το οποίο υπολείπεται κατά 1,62 δισ. ευρώ από το μέσο όρο των νομών της Ελλάδος».
«Για τη Μεσσηνία αυτό που περιμένουμε είναι τα μεγάλα και καλά ποιοτικά προϊόντα της να βρουν δρόμο για να περάσουν έξω από τα σύνορα», δήλωσε ο πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου ΜεσσηνίαςΠαύλος Γκρέκης.
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 

Δείτε ακόμα