Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

O Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος της Δοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, βρέθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε τα μέλη της νέας Δ.Ε. της ΚΕΕΕ και συζήτησε μαζί τους για όλα τα θέματα που άπτονται των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικότητας. 

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια στο σύνολο της εθνικής μας οικονομίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο μέλλον και τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Επιμελητηριακού κόσμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

 
«Επιτρέψατέ μου, πολύ σύντομα, να εξάρω, για μιαν ακόμη φορά, τον ρόλο των Επιμελητηρίων. Και το κάνω αυτό διότι υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο των Επιμελητηρίων, τις οποίες οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε. Γιατί πρέπει να διευκρινίσουμε την συμβολή των Επιμελητηρίων. Και θα το κάνω προς δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη αφορά τον ρόλο που διαδραματίζετε ως σύμβουλος της εκάστοτε Κυβέρνησης σε οικονομικά θέματα και ιδίως σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν. Και αυτός ο συμβουλευτικός ρόλος είναι σημαντικός γιατί δεν αφορά μόνον την διευκόλυνση του επιχειρείν. Αφορά και την διαφάνεια ως προς το επιχειρείν. Η δεύτερη κατεύθυνση της δικής σας συμβολής αφορά τις ίδιες τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την στήριξη αυτών των επιχειρήσεων. Και φάνηκε πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος των Επιμελητηρίων ακριβώς επειδή στηρίξατε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μια από τις πιο δύσκολες, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, περιόδους της Ελληνικής Οικονομίας. Τις στηρίξατε για να μπορέσουν - τουλάχιστον όσες απ’ αυτές τα κατάφεραν - να σταθούν στα πόδια τους και να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. 

Εύχομαι και ελπίζω, ότι οι καιροί που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι για το επιχειρείν και για σας. Και αυτό είναι παρήγορο για την ίδια την πορεία της οικονομίας γιατί – όπως ξέρουμε – η διέξοδος είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς το επιχειρείν δεν μπορεί να υπάρξει. Συνεχίστε. Να ξέρετε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια η Προεδρία της Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά - όπως και οι προκάτοχοί μου το έπραξαν άλλωστε - θα είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστώ πολύ».
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού παρουσίασε τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους της ΚΕΕ, ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις και τις απόψεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας για να επανέλθει η αγορά και η εθνική οικονομία στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τα Επιμελητήρια έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναπτυξιακών δράσεων, το οποίο θα προτείνουν στην Κυβέρνηση και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο, καθώς πλέον μπαίνουμε σε μια νέα εποχή.
«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα και εγώ να σας ευχαριστήσω γιατην τιμή που μας κάνετε σήμερα να σας παρουσιάσω τους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα σε μια δύσκολη περίοδο, σε μια περίοδο που το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα βρίσκεται στον προθάλαμο πολύ σημαντικών εξελίξεων. Και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος όπου η χώρα μας, η οικονομία μας, η αγορά μας πρέπει να είναι έτοιμη μετά και - την ελπίζουμε - ολοκληρωτική απελευθέρωση από την μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο φέτος. Για αυτό το λόγο έχουμε ήδη επεξεργαστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα προτείνουμε στην κυβέρνηση αλλά, γενικότερα, στο πολιτικό σύστημα της χώρας, έτσι ώστε η νέα αυτή αναπτυξιακή πορεία να είναι στο μονοπάτι που όλοι θα θέλαμε», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.
 
Η νεοεκλεγείσα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ αποτελείται από τους κ.κ.: Παναγιώτη Αγνιάδη, Ιορδάνη Τσώτσο, Γιάννη Βουτσινά, Γιάννη Μασούτη, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Στέφανο Γεωργιάδη, Φώτη Δαμούλο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Παύλο Ραβάνη και Μανώλη Αλιφιεράκη.

Δείτε ακόμα