Χαιρετισμός του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο 1ο σεμινάριο για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων

Τον χαιρετισμό του προς του συμμετέχοντες απηύθυνε ο κύριος Ιωάννης Ρεκλείτης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με την ευκαιρία πραγματοποίησης του 1ου σεμιναρίου που υλοποιείται από το ΕΕΑ για την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΕΤ. 
Για να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.


Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.


Διαβάστε παρακάτω τον χαιρετισμό του κυρίου Ρεκλείτη.


Αγαπητοί συνάδελφοι
Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία της τήρησης των κανόνων υγιεινής στον τομέα των τροφίμων, στοιχείο που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν οι επιχειρήσεις και πάνω απ’ όλα συνδέεται με την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.


Αντιλαμβανόμαστε επίσης την ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρχει ενημέρωση τόσο για τις βασικές αρχές υγιεινής, όσο και για τις παραγωγικές - τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως “απλός χειριστής τροφίμων”.


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποφάσισε να διοργανώσει, με πολύ χαμηλό κόστος, για τις επιχειρήσεις μέλη του, και όχι μόνο, το συγκεκριμένο σεμινάριο σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 487/2000, για να εκπαιδεύσει τους καταρτιζόμενους σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε κατά την εξάσκηση των καθηκόντων τους να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για:


• να διατηρηθεί και να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο ατομικής προστασίας 
• να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί η καθαριότητα των χώρων και η υγιεινή των τροφίμων 
• να μάθουμε, όλοι εμείς που απασχολούμαστε σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τρόφιμα, να εργαζόμαστε σωστά και με ασφάλεια


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει και με άλλες τέτοιες προσπάθειες την στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.


Εύχομαι οι γνώσεις που θα πάρετε να σας φανούν χρήσιμες στην δουλειά σας.
Ιωάννης Ρεκλείτης
Πρόεδρος ΕΕΑ

Δείτε ακόμα