Παρεμβάσεις στο 32ο Συνέδριο EUROPALSO - 6 βίντεο

Στο 32ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης και ξενόγλωσσου βιβλίου, το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Αυγούστου 2017 στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις. Τις ομιλίες και παρεμβάσεις παρακολούθησαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών από σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν φορολογικά σεμινάρια, σεμινάρια οικονομικής διαχείρισης των επιχειρήσεων, σεμινάρια καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων. Σημειώνουμε ότι το συνέδριο διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Κέντρων Ξένων Γλωσσών EUROPALSO και τέθηκε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα σεμινάρια ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου. Παράλληλα παρουσιάστηκε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης ξένης γλώσσας που θα λειτουργεί μέσα από την ιστοσελίδα της EUROPALSΟ.  


 

Ο Πρόεδρος της ΕUROPALSO Γιώργος Ζηκόπουλος, ήταν ο κεντρικός ομιλητης του συνεδρίου και αναφέρθηκε στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Συνδέσμου, για τη σωστή εκμάθηση της ξένης γλώσσας, μέσα από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

 

Όπως τόνισε, «Η σωστή εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, τον τουρισμό και την παιδεία. Χιλιάδες φοιτητές χάρη στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών έχουν κάνει τα μεταπτυχιακά τους (σε ξένη γλώσσα), μόνο στη Γερμανία έχουμε 7.000 Έλληνες γιατρούς, εξυπηρετούμε 25 εκ. τουρίστες, ποιος τους εξυπηρετεί αν όχι οι άνθρωποι που έμαθαν να μιλούν ξένες γλώσσες στα κέντρα μας. Από τον σερβιτορο μέχρι τον διευθυντή μιλάνε ξένες γλώσσες, δεν είναι μόνο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Έχει μεγάλη αξία ένα παιδί να ξεκινάει τη ξένη γλώσσα από την 1η δημοτικού; Διπλασιάζει τις ικανότητές του. Γι αυτό έχει σημασία να μαθαίνουν σωστά την ξένη γλώσσα. Σοβαρό είναι το πρόβλημα της παραπαιδείας και της παράνομης διδασκαλίας και παραοικονομικής δραστηριότητας που στρεβλώνει τη μάθηση και τον κλάδο. Το κράτος δυστυχώς με τις επιβαρύνσεις που αναγκάζει να κλείσουν κέντρα ξένων γλωσσών εξωθεί σε παράνομη δραστηριότητα». Επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αιμορραγούν καθημερινά, απασχολούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και πρέπει επιτέλους να αναγνωριστεί το έργο τους από την Πολιτεία, πως αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι. «Οι νόμιμες επιχειρήσεις ζητάμε λύση των προβλημάτων που δημιουργούν τα παράνομα ιδιαίτερα στο σπίτι. Έχουμε προτάσεις για να βρεθεί η πιο σωστή λύση για όλους και περιμένουμε την Πολιτεία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των χιλιάδων μελών μας». 

Παρεμβάσεις – ομιλίες στο συνέδριο

 ΔΜπούρλος-Εργατολόγος

Το νέο ασφαλιστικό από 1.1.2017. η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, οι υπέρογκες ασφαλιστικές, τι ισχύει και πως υπολογίζονται με βάση το εισόδημα που πορέρχεται από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πως υπολογίζονται οι νέες συντάξεις

 

 

Φορολογική Ενημέρωση-Αθ. Παπαλυμπέρης


 Πρέπει να προσέχουμε την εφαρμογή της νομοθεσίας και κυρίως την ερμηνεία που δίνει ο καθένας. Τα πράγματα είναι τόσο κρίσιμα που ακόμη και η λέξει «κλείνουμε» για διακοπές μπορεί να ερμηνευθεί ως κλείσιμο με υπαιτιότητα του εργοδότη και όχι ως παροχή αδείας με αποτέλεσμα να σύρεται στα δικαστήρια! Άπειρα είναι τα προβλήματα της φορολογίας ιδίως με τον ΦΠΑ και την ερμηνεία του που αφορά τα κέντρα ξένων γλωσσών.

 

 

 

 

 

Παρουσίαση Ηλ Πλατφόρμας εκμάθησης ξένης γλώσσας Γ. Παπαβαρσάμης

 Ο κ Παπαβαρσάμης παρουσίασε τη χρησιμότητα της Πλατφόρμας εκμάθησης ξένης γλώσσας, τη λειτουργίας της, το εσωτερικό της, τα μαθήματα, τον χειρισμό κλπ. Η πλατφόρμα κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε ενήλικες. Με την εξ αποστάσεως χρήση της πλατφόρμας μπορούμε να προσφέρουμε εκπαίδευση σε απομακρυσμένες περιοχές είτε την ώρα της διδασκαλίας είτε οποιαδήποτε ώρα.

 

 

 

Παρουσίαση Ηλ Πλατφόρμας εκμάθησης ξένης γλώσσας Κ Γεωργουλέα

 Η κυρία Γωργουλέα παρουσίασε σε ηλεκτρονική μορφή την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης ξένης γλώσσας. Ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τα κέντρα που διευκολύνει τους μαθητές και τους διδάσκοντες στα τεστ και στις εξετάσεις. Κατά την παρουσίαση έγινε και διάλογος. Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα ομιλία

 

 

 

Παρουσίαση Ηλ. Πλατφόρμας εκμάθησης ξένης γλώσσας-Κ Γεωργουλέα

 

 

Ν. Ρώμπαπας: Παρουσίαση Ηλ. Πλατφόρμας-Διδασκαλία εξ αποστάσεως (e- learning)

 Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο διδασκαλίας και να μη μείνουμε πίσω. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις  εκμάθησης τις οποίες τα κέντρα ξένων γλωσσών μπορούν να αξιοποιήσουν. Για παράδειγμα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση e- learning που πρέπει να χειρίζονται τα κέντρα ώστε να έχουν μαθητές με μεγάλη απόσταση ακόμη και σε ξένα κράτη. Καλύπτονται ακόμη και μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο αδυνατούν να έρχονται στα κέντρα ή σε μια πόλη που μόνο ελάχιστοι μαθητές θέλουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα.