Ο πρόεδρος του ΕΕΑ στον ΣΚΑΙ για ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια, ΕΣΠΑ

Η κατάσταση στην αγορά, το ασφαλιστικό και κυρίως το θέμα των εργαζόμενων με μπλοκάκια, το ζήτημα των κόκκινων δανείων, αλλά και το ΕΣΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ "Πρώτη Γραμμή", στην οποία ήταν καλεσμένος και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. 

Μιλώντας για την κατάσταση στην αγορά ο πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας που επικρατεί, ο κόσμος δεν ξοδεύει τα όποια χρήματα υπάρχουν, ενώ συγκρατούνται και οι όποιες προθέσεις για επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά το νέο ασφαλιστικό νόμο ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι πριν από το τέλος του 2017 ο νόμος αυτός "θα σκάσει" γιατί δίνει λιγότερα έσοδα, αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόνο τον Γενάρη έδωσε 200 εκατομμύρια λιγότερα έσοδα. Επισήμανε ακόμη την αβεβαιότητα που υπάρχει για τα μπλοκάκια και οδηγεί χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να τα κλείσουν.

Τόνισε ακόμη ότι την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του ζητήματος των κόκκινων δανείων, ενώ αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ποσό 20 ύψους δισ. που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και "από αυτά τα 20 δισ. δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη". "Αν και αυτά τα χρήματα δεν μπουν στην αγορά τότε που μπορεί να προσβλέπουμε στην ανάπτυξη;", διερωτήθηκε.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Δείτε ακόμα